Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 0,5 kg
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł pod pierzynką

brokuł 0,5 kg
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
pestki słonecznika łuszczone 4 łyżki
kucharek 1 łyżka
sól
pieprz

- brokuł gotujemy 3-4 min w wodzie z dodatkiem kucharka,a następnie wrzucamy na durszlak do ostygnięcia
-sos: czosnek siekamy drobno, wrzucamy do salaterki, dodajemy jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz-wszystko dobrze mieszamy
- pestki słonecznika prażymy na złoty kolor na rozgrzanej suchej patelni(bez dodatku oleju)

Brokuł układamy na półmisku, polewamy sosem, posypujemy prażonymi pestkami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak