Bratkartofle Eli ze śledziem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone-niemoczyc

    1 sztuka
  • cebulki dymki ze szczypiorem

    2 sztuki
  • olej do smażenia

    1-2 łyżki
  • maślanka do popicia

    500 ml
  • ziemniaki ugotowane

    nie posolone g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki(ugotowane bez soli poprzedniego dnia) pokroić w plastry.Cebulkę dymkę posiekać a szczypior pokroić osobno.Śledzia solonego (bez moczenia) pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić cebulkę(bez szczypioru),ziemniaki i smażyć aż ziemniaki się przyrumienią.Dodać śledzie,doprawić pieprzem,jeszcze chwilę smażyć i na koniec posypać szczypiorem.Podawać z maślanką do popicia.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 15.12.2012 12:28
nietypowe ale zapowiada się smakowicie
motomaniak 26.08.2011 23:13
ciekawy pomysl
agnieszka189 14.02.2011 09:03
chętnie bym zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat