Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajko
3 sztuki -
mąka pszenna
3 łyżki -
mąka ziemniaczana
1,5 łyżki -
cukier
6 łyzek -
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki
Przełożenie
-
masa makowa
3/4 puszki -
skórka pomarańczowa
50 gram -
daktyle
5 sztuk -
galaretka truskawkowa
1 opakowanie -
galaretka agrestowa
1 opakowanie
Dodatkowo
-
śmietana 30%
250 gram -
cukier puder
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Bożonarodzeniowy torcik makowy z galaretką
Kroki postępowania






Dekoracja: Kolejnego dnia śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Udekorować według uznania. Z pozostałej galaretki wykroić foremką do ciastek bożonarodzeniowe ozdoby i udekorować torcik. Odłożyć na jeszcze 30 min do lodówki. Smacznego!
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)