Przepis i sposób przygotowania na: Bounty
Białka ubij na sztywno, dodaj partiami cukier. Nie przerywając miksowania dodaj pojedynczo żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.
Masa kokosowa:
Mleko, i mleko kokosowe podgrzać, dodać żelatynę. Gdy się całkowicie rozpuści dodać wiórki kokosowe. Masę schłodzić
Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo mieszaninę kokosową. Tężejącą masę wyłożyć na ciasto.
Czekoladowy ganache:
Śmietankę podgrzać w garnku do zagotowania. Zdjąć z ognia i dodać połamane w kostki czekolady. Pozostawić na 5 minut a następnie wymieszać.
Masę czekoladową wyłożyć na warstwę kokosową.
Schłodzić w lodówce.