Bounty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt
  • mleko

    0,5 szkl
  • cukier

    0.5 szkl
  • margaryna kostka

    20 dag
  • wiórki kokosowe

    25 dag
  • cukier waniliowy

  • czekolada mleczna

    100 g
  • czekolada gorzka

    100 g
  • margaryna kostka

    12,5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bounty foto
Przygotować biszkopt wg swojego sprawdzonego przepisu- przynajmniej to moja teoria. Pamietajac by dodac 2 łyżki kakao tak by ciasto było ciemne. Ciasto wylac do [psmarowanej papierem blachy. Ostudzony biszkopt nasączyć wodą z aromatem waniliowym
Krok 2 - Bounty foto
Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Nastepnie wsypac wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (ok 20 min), Do gotującej masy dodać margarynę( 20 dag), i od czasu do czasu mieszać łyżką masę by margaryna sie rozpuściła. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.
Krok 3 - Bounty foto
Obie czekolady połamać, dodać 12,5 dag margaryny i całość podgrzewać na parze, az skladniki sie połączą. Gotową polewą polać ciasto.
Krok 4 - Bounty foto
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 27.02.2014 15:15
Uwielbiam,szybko poproszę duży kawałek :-)
Kuchenka 12.01.2014 10:09
pychotka, jest naprawdę przepyszne
Anonimowy 19.12.2013 14:52
mniam ale musi być pyszne
Katarzyna34 05.11.2013 19:36
mniam mniam
msmariusz 05.11.2013 14:57
ładnie wygląda to ciasto
monisia1977 05.11.2013 07:16
super ciacho
Łucja 04.11.2013 21:30
uwielbiam to ciasto :)
AnielskaSlodycz 04.11.2013 20:27
robię takie, bardzo smaczne !:)
Marta11 04.11.2013 19:01
pyszne ciasto
babeczka007 04.11.2013 18:42
Fajnie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat