Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Botwinka z jajkiem

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion
2 l
marchewka
1 szt
pietruszka
1 szt
botwinka
2 pęczki
jajko
śmietana 18 proc
250 ml
sok z cytryny
2 łyżki
koperek
1/2 pęczku
Sklep Prymat
mąka pszenna
1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z jajkiem

Bulion zagotować , dodać marchewkę i pietruszkę pokrojoną w kostkę.
Botwinkę dokładnie umyć, skroić drobno i dodać do bulionu.
Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą , pieprzem, wlać sok z cytryny.
Mąkę wymieszać z małą ilością wody i zagęścić zupę.Wlać śmietanę i dodać posiekany koperek.
Zupę podawać z ugotowanym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dom-agi 18.05.2015 18:00
Lubię botwinkę!
Adamorek 18.05.2015 14:37
taka to ja lubię
aginaa 18.05.2015 14:24
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak