Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwina z cukinią i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
botwinka 1/2 pęczka
cukinia 1/4 sztuki
pieczarki 15 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło 25 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Botwina z cukinią i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
Krok 1 - Botwina z cukinią i pieczarkami foto
2
Botwinę oczyścić, posiekać. Cukinię pokroić razem ze skórką w ćwierć plasterki.
Krok 2 - Botwina z cukinią i pieczarkami foto
3
Pieczarki pokroić w półplasterki.
Krok 3 - Botwina z cukinią i pieczarkami foto
4
W garnku rozgrzać trochę oleju, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem.
Krok 4 - Botwina z cukinią i pieczarkami foto
5
Dodać pieczarki i usmażyć je.
Krok 5 - Botwina z cukinią i pieczarkami foto
6
Do usmażonych grzybów dodać botwinę i cukinię. Dodać też trochę soli i pieprzu. Wymieszać, smażyć, aż wszystko będzie miękkie. Od czasu do czasu zamieszać.
Krok 6 - Botwina z cukinią i pieczarkami foto
7
Na koniec dodać masło i zioła.
Krok 7 - Botwina z cukinią i pieczarkami foto
8
Mieszać, aż masło się roztopi i wszystko się połączy. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 8 - Botwina z cukinią i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.05.2014 17:46
świetny pomysł! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak