Botwina na zimę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwina

  • Kwas cytrynowy Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Botwinę (całość) pokroić drobno.Włozyć do garnka ,zalać wrzącą wodą osolić i gotować ok 5minut.Na każdy litr wody z buraczkami dodajemy łyżeczkę kwasku cytrynowego.Gorącąe przlewamy do słoików i zakręcamy.Pasteryzujemy ok 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresza 08.02.2014 07:22
botwinka zimą .Super
Bernadeta1 14.11.2013 14:51
zawsze też robię kilka słoików na zimę, smaczna
Krzysztof15 27.09.2012 16:39
tez robie
edi 08.06.2012 09:45
ciekawa
iknbozka 10.04.2012 15:17
mniam
calliope 21.01.2012 14:20
super mniam mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat