Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boróweczka

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
żółtko jajek 5
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1/2 kostki
cukier puder 1/4 szkl
masa
białko 5
cukier kryształ 1 szkl
budyń śmietankowy 1,5 op
śmietana 18 proc 3 op
borwki

Przepis i sposób przygotowania na: Boróweczka

Margarynę siekamy z mąką na stolnicy. Dodajemy proszek, cukier, żółtka i zagniatamy ciasto.. Chłodzimy pół godziny w lodówce.
W tym czasie ubijamy białka z cukrem na sztywno, mieszamy delikatnie z budyniem i stopniowo dodajemy śmietanę.
Borówki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym.
Ciasto wałkujemy i wykładamy na natłuszczoną prostokątną formę. Na ciasto wykładamy borówki i zalewamy masą śmietanową. Pieczemy ok
50 min w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.03.2014 11:39
Pysznie i słodko u Ciebie :-)
malaczarna23 02.01.2014 20:50
mniam;) ale pyszności
treonina 02.01.2014 20:26
ładnie wygląda :-)
Marta17 02.01.2014 17:32
fajne ciasteczko
patryska76 02.01.2014 16:13
Ciekawy deserek ;-)
halina17 02.01.2014 16:05
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak