Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wołowina bez kości
60 dag -
smalec
1 łyżka -
cebula
2 szt -
papryka czerwona
2 szt -
pomidor
2 szt -
marchew
3 szt -
pietruszka
2 szt -
ziemniak
1/2 kg -
przyprawy do gulaszu i leczo
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Borgacz węgierska zupa gulaszowa
Cebule papryki marchewki i pietruszki pokroić w kostkę a pomidory w ćwiartki.
Cebulę usmażyć na smalcu na złoto,dodać mięso 1łyż przypraw wymieszać i smażyć przez 2-3min.
Nast.dodać szkl.gorącej wody,wrzucić warzywa i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie ,w razie potrzeby podlewać niewielką ilością wody.
Gdy mięso będzie miękkie dodać ziemniaki ,dolać tyle wody, by otrzymać gęsta zupę.Got.aż ziemniaki będą miękkie.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się