Borgacz węgierska zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    60 dag
  • smalec

    1 łyżka
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • pomidor

    2 szt
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • ziemniak

    1/2 kg
  • przyprawy do gulaszu i leczo

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć,pokroić w kostkę i oprószyć 1 łyż.przyprawy .
Cebule papryki marchewki i pietruszki pokroić w kostkę a pomidory w ćwiartki.
Cebulę usmażyć na smalcu na złoto,dodać mięso 1łyż przypraw wymieszać i smażyć przez 2-3min.
Nast.dodać szkl.gorącej wody,wrzucić warzywa i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie ,w razie potrzeby podlewać niewielką ilością wody.
Gdy mięso będzie miękkie dodać ziemniaki ,dolać tyle wody, by otrzymać gęsta zupę.Got.aż ziemniaki będą miękkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat