Borgacz węgierska zupa gulaszowa

Borgacz węgierska zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    60 dag
  • smalec

    1 łyżka
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • pomidor

    2 szt
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • ziemniak

    1/2 kg
  • przyprawy do gulaszu i leczo

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Borgacz węgierska zupa gulaszowa

Mięso umyć,pokroić w kostkę i oprószyć 1 łyż.przyprawy .
Cebule papryki marchewki i pietruszki pokroić w kostkę a pomidory w ćwiartki.
Cebulę usmażyć na smalcu na złoto,dodać mięso 1łyż przypraw wymieszać i smażyć przez 2-3min.
Nast.dodać szkl.gorącej wody,wrzucić warzywa i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie ,w razie potrzeby podlewać niewielką ilością wody.
Gdy mięso będzie miękkie dodać ziemniaki ,dolać tyle wody, by otrzymać gęsta zupę.Got.aż ziemniaki będą miękkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat