Bopki pawiana

Bopki pawiana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt
  • galaretka cytrynowa

    3 szt
  • śmietana kremowa 30%

    2 kubki
  • czekolada mleczna

    1 szt
  • ciepłe lody

    1 opakowanie
  • serek homogenizowany

    375 (naturalny)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bopki pawiana

Cieple lody 12 szt, przekroić wzdłuż na pół i ulożyć na biszkopcie. Galaretki rozpuścić w pół litrze wody i gdy zaczną gęstnieć wymieszać z serkiem i ubitą na sztywno kremówką, wylać na ciasto i posypać czekoladą startą na tarce o dużych oczkach. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Izka192 26.02.2014 08:08
ciasto bardzo apetyczne
magduś83 01.01.2013 14:19
taki był przepis:) spotkałam się też z nazwą pupki pawiana ale to chyba niewiele zmienia
Mysiunia 01.01.2013 10:07
ciasto ładne, ale nazwa zniechęcająca i szczerze to nie mam pojęcia dlaczego akurat taka?
Betka 05.09.2012 21:18
pychota!!!!!!!!!!!
malinka18 19.08.2012 13:13
o bożeeee... prawie ekran oplułam hehehe ŚWIETNA NAZWA!!!
Dorota59 15.08.2012 14:10
bardzo podoba mi się to ciasto
stokrotka 15.08.2012 14:00
fajna nazwa, no i ciasto napewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat