Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczniak jak schabowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 1/2 kg
jajko 3 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
olej do smażenia - ile potrzeba
mleko 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 3/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: boczniak jak schabowy

- jajka w misce roztrzepać widelcem z kucharkiem,papryką ostrą,mlekiem
- boczniaki maczać w jajku,tartej bułce, znowu w jajku i tartej bułce
- olej rozgrzać na patelni
- na rumiano smażyć boczniaki z obu stron
- takie boczniaki są smaczne i mogą być zamiennikiem schabowych dla jaroszy
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 03.03.2014 11:45
dawno nie jadłam boczniaków, w takiej wersji są naprawdę pyszne
IwonaKa 29.01.2014 12:23
jadłam tak podane kanie,boczniaków jeszcze nie,ale na pewno równie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak