boczniak jak schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    1/2 kg
  • jajko

    3 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1,5 szklanki
  • olej do smażenia

    - ile potrzeba
  • mleko

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    3/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- jajka w misce roztrzepać widelcem z kucharkiem,papryką ostrą,mlekiem
- boczniaki maczać w jajku,tartej bułce, znowu w jajku i tartej bułce
- olej rozgrzać na patelni
- na rumiano smażyć boczniaki z obu stron
- takie boczniaki są smaczne i mogą być zamiennikiem schabowych dla jaroszy
- SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 03.03.2014 11:45
dawno nie jadłam boczniaków, w takiej wersji są naprawdę pyszne
IwonaKa 29.01.2014 12:23
jadłam tak podane kanie,boczniaków jeszcze nie,ale na pewno równie smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat