Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z musztardą i ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

boczek surowy 1,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
bulion warzywny 2 kostki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Marynata

Musztarda rosyjska Prymat 20 dag
majonez 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
cukier

Porada

Podawać z ogórkami małosolnymi lub pikantną surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z musztardą i ziołami

Boczek obgotować 15-25 min w bulionie warzywnym. Wyjąć, ostudzić, pokroić na plastry grubości 2 cm, oprószyć solą i pieprzem.
Przygotować marynatę: połączyć wszystkie składniki i starannie wymieszać. Plastry boczku posmarować marynatą, obłożyć listkami laurowymi i odstawić do lodówki na 12 godz. Następnie plastry boczku nadziewać na szpadki, polewać marynatą, układać na ruszcie i piec na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak