Boczek z kminkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeżego boczku

    60 dag
  • smalcu

    1 łyżka
  • czosnku

    1 czosnku
  • kminku Prymat

    1 łyżka
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę i obsmażyć na smalcu. Dodać pokrojoną i zeszkloną cebulę oraz czosnek, kminek i sól. Podlać wodą i dusić na małym ogniu do miękkości. Następnie zapiec przez 20 min w piekarniku w temperaturze 180°C. Podawać jako dodatek do pyz, kapusty i puree z grochu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 30.11.2012 16:46
fajny;)
monisia1977 19.10.2012 07:06
pycha
Pani Domu 02.10.2012 18:03
pyszny boczek
Pani Domu 02.10.2012 18:03
pyszny boczek
Pani Domu 02.10.2012 18:03
pyszny boczek
berys18 07.05.2012 22:09
pycha
berys18 07.05.2012 22:09
pycha
Renataj 05.08.2011 23:19
Aż mi ślinka cieknie - apetyczne
Anna141 10.06.2011 08:23
Muszę wypróbować
AgaS10 29.01.2011 11:09
Pycha...czasem taki robimy:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat