Boczek z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    100 ml
  • czosnek

    2 ząbki
  • boczek

    10 surowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surowy boczek oprószyć solą i pieprzem( może być świeżo mielony).Wymieszać ze sobą oliwę, roztarty czosnek, rozmaryn, majeranek, tymianek i oregano. Plastry boczku zanurzyć w marynacie i odstawić na 2- 3 godziny do lodówki. Boczek grillować przez 10- 15 minut z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 30.09.2013 20:26
super jedzenie
szajba2 10.01.2012 19:40
smaczny polecam
Barbara55 04.01.2012 14:07
dobry
kielcok1 23.11.2011 16:04
smaczne
ronald88 05.09.2011 10:41
super
rakow2 18.04.2011 16:34
zapach i smak pierwsza klasa
pioge7 04.03.2011 14:58
super
Iwusia 10.10.2010 10:36
Już czuję ten zapach :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat