Boczek wielkanocny pieczony

Boczek wielkanocny pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • cebula

    1/2 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • majeranek

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Boczek wielkanocny pieczony

Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć pieprzem oraz majerankiem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na boczku ułożyć talarki cebuli i wiórki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 90- 100 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

IKrakowianka 17.09.2012 15:57
Pachnie świętami ...
Wafelek2601 24.04.2012 09:15
często piekę taki boczek, jest pyszny.
Katarzyna/kate1980 16.03.2012 21:33
wspaniały
RenataZ-et 15.10.2011 22:58
pyszności
Iwusia 03.08.2011 23:30
wspaniale wygląda
Karolina69 28.07.2011 09:04
fajne
bercik1 21.05.2011 21:33
Uwielbiam.
szajba2 10.04.2011 19:06
niedługo się przyda
ajres 05.04.2011 09:29
dobry
accee 22.03.2011 21:56
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat