Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BOCZEK W SOSIE SOJOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/3 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczka
ziarenka smaku 1/2 łyżeczka
boczek 2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: BOCZEK W SOSIE SOJOWYM

boczek natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.Następnie zwinąć w rulon,naciąć z wierzchu w kratkę,posypać majerankiem,ułożyć na blaszce i piec półtorej godziny w temp.160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 22.08.2013 21:09
smacznie sie zapowiada
fotoviderek 21.03.2013 07:45
Boczek, że aż ślinka cieknie :)
Seba 05.02.2013 14:19
super
PIOTR11 12.01.2013 08:50
lubię boczuś
Ada-Gaba 17.12.2012 08:03
ciekawy przepis
kuklik 11.11.2012 21:16
fajny
olkaaa 03.11.2012 10:26
jeszcze nie robiłam
sara1 02.11.2012 20:04
ale mi "pojeżdżacie"nie bardzo rozumiem te Wasze pretensje do mnie roladę z boczku po prostu można spiąć wykałaczkami lub szpilkami, a sos nie ma "wyjść" tylko przecież używamy gotowego sosu jako przyprawy Taki zwykły boczuś do chlebka,a tyle pretensji do mnie od dwóch osób i zupełnie nie mam zielonego pojęcia o co chodzi
Henryka2 02.11.2012 19:23
sara, nie popisuj się, bo Twoje przepisy są na poziomie powyższego.Jola67Kowalska ma rację pytając.Co nacinasz?! Mięso?! A nie słyszałaś,że nacina się SKÓRĘ, nie mięso.Drugie - nie związujesz do rękawa? Boczek się rozpręża w czasie pieczenia i ostatnio, kiedy za słabo zawiązałam, nitka puściła i wyszedł mi płaski boczek, więc nie mydl tu oczu,że wychodzi Ci rolada z niezawiązanego boczku.Już samo to mówi,że obie (a może to Twoje drugie konto,że się tak obruszasz?)NIGDY BOCZKU NIE ROLOWAŁYŚCIE I NIE MACIE ZIELONEGO POJĘCIA JAK SIĘ TO ROBI.I jeszcze przyprawy.Przy takiej ilości przypraw boczek wyjdzie jałowy, a sosem nie naje się nawet mrówcza rodzina.Zresztą to nie będzie sos, tylko jakieś wodne wypłuczyny z mięsa.
sara1 02.11.2012 18:58
- ja nie związuję,umieszczam w rękawie więc nie mam dylematu czy pod przykryciem - dokładnie górę zrolowanego boczku,ma być bez skóry,sos ma nadać smak, a nie ma być go tyle co do ziemniaków dla całej rodziny
Jola67
Jola67 02.11.2012 18:46
A dokładnie co należy naciąć? Boczek ma być ze skórą czy bez? Co za sos ma być z 2 łyżeczek sosu sojowego?
SmacznaPyza 02.11.2012 16:49
czy rulon czymś związać? piec pod przykryciem czy bez ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak