Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek w czosnku i winie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1 kg (chudy)
ocet winny 20 ml
sól 1 łyżeczka (płaska)
czosnek 1 główka
cząber 1 łyżka
papryczka chili 1 szt
wino białe wytrawne 1 l
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek w czosnku i winie

Boczek kroimy w dużą kostkę, przekładamy do miski, dodajemy ocet, sól, posiekany czosnek, cząber, chilli i wino. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na 3 dni.

Następnie całość przekładamy do garnka, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa.

Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiano.

Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 20.08.2016 15:39
Gorąco polecamy...smak niebiański
justynkag 18.08.2016 09:09
Ciekawe jak smakuje, bo zapowiada się pysznie
norweska20 18.08.2016 00:24
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak