Boczek rolowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • liście młodego czosnku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek oczyszczamy, osuszamy i rozkładmay jego płat. Nacieramy przyprawami, i rozkładamy na nim równomiernie posiekaną cebulkę oraz liście czosnku. Ściśle rolujemy roladę, związujemy nicią. Wkładmay mięso do rękawa do zapiekania i pieczemy około 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 26.06.2011 13:46
dobre
madagaskar 12.12.2010 20:36
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat