Boczek przyrządzony przez Piotra.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • majeranek

  • ręczniczek papierowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso porządnie natrzeć solą czosnkową (może być sól + czosnek granulowany) i majerankiem. Zawinąć(dość grubo) w ręczniczek papierowy kuchenny i włożyć do lodówki na 2 tygodnie. Po tym czasie będzie doskonały na chlebek, jako przekąska, do zrazów lub innych kulinarnych zachcianek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 14.09.2012 06:40
wyglada apetycznie
kuklik 26.01.2012 13:18
wspania?y pomys?
Wacław 23.09.2011 10:29
fajny przepis,musze go wypróbować
novita23 25.04.2011 18:04
pyszny
MAR3STA 18.04.2011 23:30
trzeba spróbować;)
IZABELA29 18.04.2011 10:38
swojskie najsmaczniejsze
Mirka-Ludomila 16.04.2011 08:07
Mąż bardzo lubi przygotowywać jedzonko i jeść również ;-)
Kate131 15.04.2011 08:15
z Piotra chyba dobry kucharz!
Motorek 14.04.2011 19:09
musi być smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat