Boczek przyrządzony przez Piotra.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • majeranek

  • ręczniczek papierowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso porządnie natrzeć solą czosnkową (może być sól + czosnek granulowany) i majerankiem. Zawinąć(dość grubo) w ręczniczek papierowy kuchenny i włożyć do lodówki na 2 tygodnie. Po tym czasie będzie doskonały na chlebek, jako przekąska, do zrazów lub innych kulinarnych zachcianek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 14.09.2012 06:40
wyglada apetycznie
kuklik 26.01.2012 13:18
wspania?y pomys?
Wacław 23.09.2011 10:29
fajny przepis,musze go wypróbować
novita23 25.04.2011 18:04
pyszny
MAR3STA 18.04.2011 23:30
trzeba spróbować;)
IZABELA29 18.04.2011 10:38
swojskie najsmaczniejsze
Mirka-Ludomila 16.04.2011 08:07
Mąż bardzo lubi przygotowywać jedzonko i jeść również ;-)
Kate131 15.04.2011 08:15
z Piotra chyba dobry kucharz!
Motorek 14.04.2011 19:09
musi być smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat