Boczek pieczony po zbójnicku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1,5 kg
  • sól do smaku

  • przyprawa zbójnicka

    1 łyżka
  • olej

    4-5 łyżek
  • papryka mielona

    1 łyźka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surowy boczek obgotować we wrzącej wodzie ok. 30 minut. Olej wymieszać z przyprawą, solą i papryką, natrzeć obgotowany, wystudzony boczek. Piec ok. 1,5 godz., sprawdzając patyczkiem czy jest upieczony. Jeśli wypływa przezroczysty sok, boczek jest gotowy, jeśli sok jest różowy-boczek musi się jeszcze piec.
Przyprawę zbójnicką możemy nabyć w sklepie internetowym, jest ostra w smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 15.06.2013 21:25
smacznie wygląda
Smaczna_B 14.06.2013 16:46
super wygląda,jaka smakowita,przypieczona skórka
Krzysztof15 11.06.2013 14:57
Pyszne mięsko
Wiesława1 11.06.2013 14:50
coś dla mojego męża
marcia7 11.06.2013 11:34
ale konkretny boczek
Beata68 11.06.2013 10:55
ale fajny,przypieczony...zapewne smaczny!
artur7 11.06.2013 10:44
pyszny boczus

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat