boczek pieczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

  • cebula

  • majeranek

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

    5 ziarenek
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • boczek

    1 surowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

boczek nacieramy czosnkiem ze wszystkich stron rozgniecionym z solą wkładamy do brytfanki posypujemy majerankiem pokruszonym liściem i zielem wstawiamy na noc do lodówki na następny dzień boczek obkładamy plastrami cebuli podlewamy małą ilością wody wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 1.5 godz

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 31.05.2014 09:53
boczuś :) mniam
Iwona32 31.01.2014 17:25
robie taki czesto
jasiek 29.03.2011 13:30
mniam
tomek18 25.03.2011 07:03
super
Justyna70 17.10.2010 20:38
pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat