Boczek pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    2
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek dokładnie myjemy i dobrze osuszamy.
Przyprawiamy solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy ćwiartkami cebuli.
Pieczemy ok 1 godz w temp 190 st.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidzia 19.05.2014 06:57
I tak pięknie wygląda.
Edith85 18.05.2014 18:08
Z przepisu zniknął boczek surowy - 1 kg :/
Edith85 18.05.2014 18:08
Z przepisu zniknął boczek surowy - 1 kg :/

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat