Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

boczek surowy 70 dag

marynata

Musztarda rosyjska Prymat 4 łyżki
krem chrzanowy Smak 2 łyżki
sok z cytryny 5 łyżek
oliwa 3 łyżki
piwo jasne 3/4 szkl
sól i pieprz

Porada

Pasują jako przekąska do zimnego piwa. :)

Przepis i sposób przygotowania na: boczek na ostro

Boczek pokroić na plastry grubości 2 cm.
Przygotować marynatę: podane składniki ( oprócz piwa), połączyć i starannie wymieszać. Plastry boczku posmarować marynatą z obu stron i zapiekać na mocno rozgrzanym ruszcie po 5 min z każdej strony. Następnie plastry boczku posmarować piwem i dopiec po kilka minut, aż się staną chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak