Bociany z lubelszczyzny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 1/2-2 kg
  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

    1
  • woda

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bociany z lubelszczyzny foto
Zagniatamy ciasto jak na domowe kluski.
Wałkujemy z niego okrągły placek
Krok 2 - Bociany z lubelszczyzny foto
Ziemniaki obieramy,ścieramy jak na placki kartoflane.
Doprawiamy do smaku i smażymy na patelni,aż się trochę masa zrumieni.
Jeszcze ciepłe wykładamy na placek.
Krok 3 - Bociany z lubelszczyzny foto
Zwijamy jak roladę i kroimy na roladki o szerokości 2-3 cm.
Bociany gotujemy aż wypłyną.
Krok 4 - Bociany z lubelszczyzny foto
Podajemy polane tłuszczem z cebulką lub skwarkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
martyna94 11.07.2013 19:46
Nazwa bardzo ciekawa,a i przepis super!
Magda24 08.07.2013 14:27
fajna nazwa a danie świetne
Kasia35 06.07.2013 08:31
świetna nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat