Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób ze śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 1/2 kg
śmietana 18 proc 1 kubeczek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bób ze śmietaną

Bób dokładnie przebieramy i płuczemy. Przekładamy do dużego garnka. Zalewamy bób dużą ilością wody, lekko solimy i gotujemy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Całość gotujemy do momentu aż bób będzie miękki. Ugotowane warzywo odcedzamy na druszlaku i wykładamy na talerz. Polewamy bób dużą ilością śmietany lub przybieramy łyżką i jemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.03.2014 18:29
ciekawe połączenie
IlonaAlbertos 21.02.2014 20:40
Super pomysł.
Seba 10.12.2013 08:01
fajny przepis
EmciaPichci 08.08.2013 08:30
nie próbowałam bobu ze śmietaną, a to ciekawe!
Alex_M 08.07.2013 12:56
tak jeszcze nie probowalam :)
Dorota59 30.04.2013 13:18
bardzo lubię
Dorian 11.11.2012 20:48
tej wersji nie znam
Magdalena1110 22.09.2012 19:37
Ze śmietaną jeszcze nie jadłam
smakowita 13.09.2012 20:34
bardzo smaczny
caralajna 06.08.2012 09:12
doskonały pomysł ze śmietaną
kate.500 04.08.2012 17:20
pyszniutki i taki lubie najbardziej
RenataZ-et 03.08.2012 15:43
prosto i pysznie ;)
olkaaa 03.08.2012 08:17
muszę spróbować
Zdzisław 02.08.2012 10:02
z miętą spróbuję...
Rafał10 02.08.2012 09:31
hmmm ze śmietaną nigdy nie jadłam...
Cukiereczek13 02.08.2012 09:22
super polaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak