Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z kaszą bulgur i soczewicą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bób 100 g
soczewica 100 g
bulgur 100 g
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki
mięta liście 1 garść
cebula dymka ze szczypiorkiem
skórka z cytryny 1 łyżka
sok z cytryny
orzeszki pini (prażone) 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z kaszą bulgur i soczewicą

W osolonym wrzątku oddzielnie ugotowałem bulgur, bób i soczewicę, osączyłem.
Bób obrałem ze skórki. Natkę pietruszki, miętę i dymkę drobno posiekałem. Wszystko wymieszałem z łyżką startej skórki i sokiem cytrynowym, uprażonymi orzeszkami pinii, oliwą, solą i pieprzem. Nałożyłem do szklanek. Udekorowałem miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.06.2017 13:58
Pyszne danie
Renata9 08.06.2017 21:25
Bardzo dobre jedzonko
Stenka 08.06.2017 20:38
ciekawa propozycja
Franciszek 08.06.2017 16:26
Super wygłąda
Wiktoria29 08.06.2017 15:56
muszę spróbować
sezamek 08.06.2017 12:58
Świetnie podane :)
Justi2401 08.06.2017 12:26
Pyszne danie, smaczne, sycące, zdrowe i wiosenne ;)
Mniam 08.06.2017 11:22
Bardzo lubię bób, więc z chęcią bym zjadła takie danie. Musi być przepyszne.
Patrycja33 07.06.2017 23:57
ciekawe połączenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak