Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 500 g
boczek 150 g
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z boczkiem

Bób myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu i lekkim przestudzeniu obieramy. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni, jeżeli ma mało tłuszczu dodajemy łyżkę oliwy. Dodajemy bób, mieszamy i podsmażamy jeszcze chwilę. Tak przygotowany jest naprawdę rewelacyjny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 30.11.2013 18:26
Lubię to połączenie
Megg 18.07.2013 19:16
uwielbiam bób, pycha
Olga_SK 18.07.2013 19:16
Zawsze zajadałam bób solo. Ale może z dodatkami będzie jeszcze lepszy? Wypróbuję na pewno, bo bób uwielbiam :)
Bernadeta1 18.07.2013 18:04
warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak