Bób smażony z boczkiem i pietruszką

Bób smażony z boczkiem i pietruszką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    500 gram
  • boczek wędzony

    300 gram
  • cebula

    2 szt
  • majeranek

    do smaku
  • sól do smaku

  • pietruszka zielona

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bób smażony z boczkiem i pietruszką

Kroki postępowania

Krok 1 - Bób smażony z boczkiem i pietruszką foto
Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Krok 2 - Bób smażony z boczkiem i pietruszką foto
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie wrzucić na patelnię pokrojoną drobniutko cebulkę i smażyć aż będzie miękka i złocista.
Krok 3 - Bób smażony z boczkiem i pietruszką foto
Na patelnię dorzucić ugotowany (odcedzony) bób a następnie posiekaną pietruszkę.
Krok 4 - Bób smażony z boczkiem i pietruszką foto
Wszystko razem wymieszać i smażyć około 8-10 minut. Podawać na gorąco.
Przyznam, że lepiej byłoby obrać bób przed wymieszaniem z boczkiem ale niestety "odkryłam" to dopiero podczas jedzenia :)

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat