Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 150 g
mąka pszenna 2 łyżki
sól 1 łyżka
woda 1/2 l
bób 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bób

Bób umyć, sparzyć wrzątkiem i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Słoninkę pociąć na paseczki, usmażyć, do smażącej się słoniny dodać mąkę i zrobić zasmażkę, a następnie rozprowadzić ją małą ilością wody z gotującego się bobu. Zasmażkę doprawić lekko przyprawa Kucharek i wylać na ugotowany bób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 26.08.2012 19:06
sparzyć znaczy zalać wrzątkiem i w tym wrzątku gotować.
SmacznaPyza 25.08.2012 20:20
jakie znaczenie ma sparzenie bobu skoro i tak się go gotuje? co to daje?
Rafał10 25.08.2012 19:29
super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak