Blok kokosowy z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko w proszku \"pełne\"

    500 gram
  • margaryna palma

    1 sztuka
  • cukier brązowy

    niepełna szklanka
  • wiórki kokosowe

    100 gram
  • woda

    pół szklanki
  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku mieszamy mleko w proszku z cukrem i wiórkami, margarynę zagotowujemy z wodą, wlewamy do sypkich składników, mieszamy aż do pozbycia się grudek. Na koniec dodajemy żyrawinę i mieszamy, ciepłe przekładamy do keksówki, chłodzimy w lodówce przynajmniej 3 godziny. Podajemy pokrojone w kostkę lub plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 26.06.2012 17:58
Wygląda zachęcająco.
jozefinach 13.06.2012 11:02
Uwielbiam bloki, przypominają mi się czasy dzieciństwa.
Magda60 10.05.2012 20:22
oj tak
caralajna 01.05.2012 07:34
palce lizać :)
Fiffi 16.04.2012 23:25
super pomysł
mala2021 28.03.2012 13:16
nie robiłam takiego
usmiech 17.03.2012 13:41
super
manaika 16.02.2012 13:24
świetny, jeszcze takiego nie widziałam
gacopierz23 27.01.2012 13:16
?wietnie si? prezentuje
iknbozka 14.01.2012 20:17
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat