Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok kawowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
cukier 3/4 szkl
mleko w proszku 3 szkl
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
wafelki kakaowe 5 szt
orzeszki ziemne 50 g
orzechy 50 g
rodzynki
herbatniki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Blok kawowy

Kroki postępowania

1
1/2 szkl wody, kawę , margarynę i cukier roztopić i ostudzić.
Krok 1 - Blok kawowy  foto
2
Herbatniki i wafelki pokruszyć dodać bakalie.
Krok 2 - Blok kawowy  foto
3
Do przestudzonej masy dodać mleko w proszku , następnie pokruszone wafelki, herbatniki i bakalie dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do formy i odstawić do zastygnięcia.
Krok 3 - Blok kawowy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.05.2016 00:02
Pod mój smak.
Kuchenka 29.05.2016 16:59
super, idealny deser na letnie popołudnie
mirosława4 29.05.2016 16:04
smaczny ten deser
Futka 29.05.2016 14:03
Pyszności! Smaki dzieciństwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak