Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biała czekolada
150 g -
masło
55 g -
miód płynny
1 łyżka -
ryż preparowany
50 g -
czekolada deserowa
125 g -
miód płynny
2 łyżki -
masło
55 g -
ryż preparowany
75 g
Sposób przygotowania
ryż (można od razu całość z obydwu warstw) wrzucamy na suchą patelnię i na małym ogniu podgrzewamy, aby był chrupiący. Mieszamy aby się nie przypalił.
Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Dodajemy miód i masło. Mieszamy. Gorącą masę czekoladową, łączymy z częścią ryżu i przekładamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej.
WARSTWA BRĄZOWA
powtarzamy czynności jak w warstwie białej.
Czekoladę deserową można zastąpić gorzką.
Gotową masę wykładamy na białą masę.
Pozwalamy aby czekolada wystygła. Następnie formę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się