Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy z herbatnikami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
mleko 1/4 szkl
cukier 1 szkl
kakao 3 łyżki
herbatniki 30 dkg
bakalie 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy z herbatnikami

Masło, mleko, cukier i kakao wrzucamy do garnka i topimy mieszając. Gotujemy kilka minut na malutkim ogniu.

Herbatniki włożyłam do kuchennej ściereczki i potłukłam tłuczkiem do mięsa. Część była w proszku, część w kawałkach i tak miało być. Po zdjęciu z ognia , wsypujemy bakalie i pokruszone herbatniki, mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Zastudzamy w dowolnym pojemniku, w temperaturze pokojowej, potem możemy trzymać blok w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 08.12.2013 22:01
super smaczny :-) , a przepis zabieram:-)
pacpaw 24.11.2013 22:00
idealny deser
teresa18 29.09.2013 20:09
fajnie to miec pod ręką
Sroczka 29.09.2013 18:46
Taki blok czekoladowy z pewnością by mi smakował.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak