Blok czekoladowy z herbatnikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • mleko

    1/4 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • kakao

    3 łyżki
  • herbatniki

    30 dkg
  • bakalie

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło, mleko, cukier i kakao wrzucamy do garnka i topimy mieszając. Gotujemy kilka minut na malutkim ogniu.

Herbatniki włożyłam do kuchennej ściereczki i potłukłam tłuczkiem do mięsa. Część była w proszku, część w kawałkach i tak miało być. Po zdjęciu z ognia , wsypujemy bakalie i pokruszone herbatniki, mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Zastudzamy w dowolnym pojemniku, w temperaturze pokojowej, potem możemy trzymać blok w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 08.12.2013 22:01
super smaczny :-) , a przepis zabieram:-)
pacpaw 24.11.2013 22:00
idealny deser
teresa18 29.09.2013 20:09
fajnie to miec pod ręką
Sroczka 29.09.2013 18:46
Taki blok czekoladowy z pewnością by mi smakował.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat