blok czekoladowy

blok czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mleko w proszku

    50 dkg
  • kakao

    3 łyżki
  • herbatniki

    3 opak.
  • woda

    1/2 szkl
  • bakalie

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania blok czekoladowy

Margarynę, cukier oraz wodę rozpuścić po czym wymieszać z mlekiem w proszku i kakao.
Bardzo dobrze wymieszać tak, aby wszystkie grudki się roztarły. Dodać pokruszone herbatniki i posiekane bakalie, wymieszać dokładnie i wylać do keksówki i schłodzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Ola1young 10.12.2013 16:27
fajny przepis
Barbara777 28.11.2013 21:24
na wierzch wiórka kokosowe i rewelacyjny blok:)
maciek7 07.12.2012 16:52
pycha
Bernadeta1 13.11.2012 18:38
super taka czekolada
karolina1869 04.11.2012 16:03
pycha
karolina1869 04.11.2012 16:03
pycha
mariel78 08.10.2012 08:17
pyszne
MagdaXXX 01.05.2012 10:01
oj zjadłabym haha
madi356 24.02.2012 11:52
pycha
jolaxa1 11.11.2011 23:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat