Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wody 1 szkl
cukru 3/4 szkl
kakao 2 łyżeczki
masła roślinnego 3/4 kostki
mleko w proszku 1 opakowanie
herbatników 2 opakowania
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Blok

Wodę, cukier i kakao zagotować. Masło roślinne rozpuścić na patelni, lekko pogotować, zdjąć z ognia i trochę przestudzić. Wszystkie składniki połączyć, dodać i wymieszać z mlekiem w proszku. (Gdyby było za gęste dodać troszkę wrzącej wody). Na koniec dodać pokruszone herbatniki i bakalie. Rozłożyć masę na brytfankę i poczekać aż wystygnie. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak