Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z indyka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 600 g udziec
mleko 1/3 szkl
Papryka słodka mielona Prymat
miód 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
majeranek szczypta
oregano szczypta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z indyka

Mięso pokroić w plastry, rozbić młotkiem, mleko wymieszać z miodem i papryką, polać i ułożyć warstwami mięso i odstawić na godzinę.
Bułkę tartą wsypać na talerzyk rękami wetrzeć majeranek i oregano, dodać pieprz i sól, wymieszać.
Ugotować ziemniaki i przygotować sałatkę, ja podałam obiad z sałatką z buraczków.


Plastry mięsa wyjmować z mleka i panierować w bułce tartej z przyprawami. Smażyć na tłuszczu z obu stron. po 3-4 min.

Ps. odnośnie tego mleka w którym namoczyłam bitki.. Bardzo fajnie smakowało mięso, miałam wrażenie ze jem cielęcinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.08.2013 13:27
pysznosci taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak