bitki wołowe duszone w cebuli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • cebula

    4 szt.
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę umyć, wyżyłować, pokroić w plastry, zbić, ułożyć w rondlu, przekładając pokrojoną w piórka cebulą, lekko oprószyć solą, dusić pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu woda; gdy mięso jest już miękkie, dodać przecier pomidorowy, poddusić chwilę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emiliozo 14.09.2011 18:19
az slinka cieknie
Joanna108 23.06.2011 12:14
takie są najlepsze
jogobella231 28.05.2011 15:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat