Bitki wołowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina pieczeniowa

    70 dag
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • smalec

    1 łyżka dużą
  • mąka pszenna

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na płaty i dobrze rozbić (ale nie poprzerywać ). Natrzeć vęgetą i odłożyć na 15 min. Następnie otoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano. mięso przełożyć do garnka, a na pozostałym tłuszczu obsmażyć cebulę i czosnek. Dołożyć je do mięsa, włożyć przyprawy, podlać niewielką ilością ciepłej wody i dusić do miękkości Powstały sos mozna podbić smietaną. SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 05.07.2015 17:47
Syty obiad.
IZABELA29 16.02.2013 10:37
pyszne są bardzo lubiane przez moją rodzinkę
aleksa123 14.01.2012 20:47
dobre;)
gosia561 04.07.2011 22:50
świetne
marcia71 03.07.2011 14:18
rewelacja
Amira 20.03.2011 22:29
pychotka, uwielbiam wołowinkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat