bitki wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wołowa

    60 dag
  • sól, pieprz

    do smaku
  • mąka

    3 łyżki
  • olej

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • kostka mięsna

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso obrać z łon, pokroić na małe kawałki, dobrze rozbić z obu stron, doprawić solą i pieprzem. Mięso obtaczać w mące z obu stron. Tłuszcz dobrze rozgrzać, kłaść mięso, podsmażyć z obu stron, uważać by mocno nie przypiec. Podlać gorącą wodą, dusić pod przykryciem około 40 minut, obracać mięso i uzupełniać wodę podczas duszenia. Po 30 minutach dodać kostkę mięsną Kucharek. Sos musi być lekko gęsty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marek6 27.09.2011 00:28
super
Jolanta_P-S 08.02.2011 08:08
to para na zdjęciu, dlatego nie wyraźne
bejciu24 07.02.2011 17:59
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat