Bitki wieprzowe z cebulą

Bitki wieprzowe z cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z szynki wieprzowej

    1 kg
  • cebule

    4
  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • mąka

  • olej

  • ziele angielskie

    3 ziarenka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bitki wieprzowe z cebulą

Mięso umyć, pokroić na kotlety w poprzek włókien, po czym dokładnie robić. Mięso obtoczyć w mące i smażyć minutę na rozgrzanym oleju. Po obsmażeniu mięso przełożyć do garnka, dorzucić ziele angielskie, pieprz i listki laurowe. Podlać wodą, by mięso nie przypaliło się. Cebulę obrać, pokroić i dorzucić do mięsa. Całość dusić ok. godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat