Bitki wieprzowe duszone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1/2 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • rosół

    1 szklanka
  • olej

    5 łyżek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • koperek

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso oczyścić, pokrajać w cienkie plasterki i zbić tłuczkiem. Natrzeć je posiekanym czosnkiem i odłożyć na godzinę do lodówki. Następnie podsmażyć na oliwie, zalać rosołem i razem z posiekaną cebulką dusić do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie doprawić solą i pieprzem. Zatrzepać mąką. Wsypać posiekany szczypiorek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wokalista 06.12.2011 13:17
kocham takie jedzenie
Iwona51 01.06.2011 10:22
smaczne
IKrakowianka 29.04.2011 00:05
bardzo lubię takie mięso
Kate131 26.08.2010 18:32
lubie takie
Margo1 26.08.2010 17:54
Własnie miałam dzis zrobić ,ale brakło czasu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat