Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 1kg
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz
mąka tortowa
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe

Mięso kroimy na plastry i ubijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy, nastepnie obtaczamy w mące. Smażymy na oleju. Zdejmujemy z patelni. Smażymy na tym samym tłuszczu cebule. Gdy cebulka się zarumieni dodajemy mięso i zalewamy wodą do wysokości mięsa. Dusimy pod przykryciem ok 1,5godziny. Na koniec dodajemy czosnek i sól do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 14.04.2015 17:30
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak