Bitki w winie Marsala.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    40 dag
  • cebula

    0,5 szt
  • bulion warzywny

    200 ml
  • sól, pieprz, cukier

  • ananas świeży

    1 szt
  • wino

    100 (marsala)
  • olej

    4 łyżki
  • masło

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ligawę pokroić w plastry, rozbić, posypać solą, pieprzem i oprószyć mąką.
Obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, dorzucając cebulkę.
Wlać wino, smażyć 1 min., podlać 3łyżkami bulionu, smażyć do odparowania.
Wlać resztę bulionu, zmniejszyć ogień i dusić bitki, aż będą miękkie.
Grillować plastry świeżego ananasa.
Serwować bitki z plastrami grillowanego ananasa z dodatkiem buraczków.
Bardzo dobrze komponują się moje pyzy poznańskie (pampuchy jak mówią inni) gotowane w wodzie, polane sosem tym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna__s 08.10.2013 09:37
Świetne danie!! Bardzo pomysłowe.
gosia561 08.10.2013 01:19
eleganckie danie
Maria 70 07.10.2013 23:55
Bardzo atrakcyjny smakowo zestaw i pięknie się prezentuje na talerzu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat