Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wołowina
40 dag -
cebula
0,5 szt -
bulion warzywny
200 ml -
sól, pieprz, cukier
-
ananas świeży
1 szt -
wino
100 (marsala) -
olej
4 łyżki -
masło
4 łyżki
Sposób przygotowania
Obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, dorzucając cebulkę.
Wlać wino, smażyć 1 min., podlać 3łyżkami bulionu, smażyć do odparowania.
Wlać resztę bulionu, zmniejszyć ogień i dusić bitki, aż będą miękkie.
Grillować plastry świeżego ananasa.
Serwować bitki z plastrami grillowanego ananasa z dodatkiem buraczków.
Bardzo dobrze komponują się moje pyzy poznańskie (pampuchy jak mówią inni) gotowane w wodzie, polane sosem tym sosem.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się