Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • cukinia

    1/2 szt
  • pomidor

    1 szt
  • natka pietruszki

    2 łyzki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • papryka mielona

  • mąka

  • oliwa

  • ziemniaki

  • masło

  • mleko

  • rosół drobiowy

    1 szkl
  • schab

    2 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym foto
Ziemniaki ugotować, następnie dodać do nich łyżkę masła i odrobinę mleka.
Dobrze potłuc razem.
Schabowe doprawić do smaku sola i pieprzem, następnie pokroić w paski, obtoczyć lekko w mące i obsmażyć na złoto z obu stron.
Krok 2 - Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym foto
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, pokroić w cząstki
Paprykę pokroić w paseczki, cukinie pokroić w kosteczkę
Krok 3 - Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym foto
Zrumienione mięso podlać rosołem, dodać pomidory i dusić chwilkę razem
Krok 4 - Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym foto
Po ok 5 minutach dodać pozostałe warzywka, dusić razem ok 20 min aż mięso będzie miękkie.
Doprawić solą i pieprzem.
Na koniec dodać natkę pietruszki
Krok 5 - Bitki w warzywach z puree ziemniaczanym foto
Podawać razem z puree ziemniaczanym

SMACZNEGO!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łucja 28.08.2013 14:51
bardzo smaczny obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat