Bitki w sosie wlasnym

Bitki w sosie wlasnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    0,5 kg
  • mąka

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • woda

    2 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bitki w sosie wlasnym

Mięso wołowe pokroić na plastry w poprzek włókien, bić tłuczkiem, posolić, przyprawy dodać. Obtoczyć w mące. Smażyć na brązowo, wtedy dolać zimnej wody, czosnek i cebulę, zrobi się sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

aginaa 22.08.2010 11:42
mmm pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat