Bitki w sosie grzybowym

Bitki w sosie grzybowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 dkg/osoba
  • cebula

    1/2 szt/osoba
  • sól, pieprz

    do smaku
  • mąka

    1 łyżeczka
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • olej

    do smażenia
  • schab bez kości

    2 kotlety/osoba
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Bitki w sosie grzybowym

Schab rozbić, posolić i popieprzyć. Podsmażyć na ostrym ogniu z obu stron. Dolać pól szklanki wody i przykryć patelnię pokrywką. Dusić do miękkości.Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić w plasterki. Dodać do mięsa, dusić około 10 minut. Do mięsa wlać pół szklanki wody rozbełtanej ze śmietaną i łyżeczką mąki.Zamieszać, aż zgęstnieje.Zdjąć z ognia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Margo1 30.04.2013 20:05
same pysznosci
Grażyna13 24.12.2011 11:41
Pyszne !
MAR3STA 05.12.2010 16:49
moim zdaniem są przepyszne
kot_pankracy 29.11.2010 20:50
pyszne muszą być

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat