Bitki schabowe w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • koperek

    1 pęczek
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • liść laurowy

    3 sztuki
  • ziele angielskie całe

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bitki schabowe w sosie koperkowym foto
Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na 4 części.
Krok 2 - Bitki schabowe w sosie koperkowym foto
Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć mięsko z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Bitki schabowe w sosie koperkowym foto
Zalać litrem wody, dodać ziele i liście laurowe, dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić kucharkiem i pieprzem.
Krok 4 - Bitki schabowe w sosie koperkowym foto
Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody, wlać do sosu. Dodać posiekany koperek. Zagotować. Gotować ok. 3 minut.
Krok 5 - Bitki schabowe w sosie koperkowym foto
Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 27.07.2013 06:43
same pyszności
IlonaAlbertos 21.07.2013 22:10
Uwielbiam takie bitki.
caralajna 31.03.2013 08:28
bardzo apetyczne
Seba 13.02.2013 10:08
pyszności
natalia.doradca 06.02.2013 22:32
świetne mięsko
Motorek 28.12.2012 09:36
bardzo smaczne
Iwusia 23.12.2012 21:54
smakowite mięsko
mirosława4 27.10.2012 21:45
pyszne
Kas2 10.10.2012 23:50
wyśmienite danie
berys18 22.08.2012 09:37
pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat