Bitki cielęce w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce bez kości

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • korniszony

    2 szt
  • papryka

    1/2 szt
  • smalec

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rondla. Na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę, posiekany czosnek, dodać koncentrat pomidorowy,mąkę, wlać 1/2 szkl wody, wymieszać, połączyć z mięsem i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę korniszony, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, zagotować. Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 03.10.2012 15:14
Uwielbiam takie dania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat