Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dkg
smalec 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie dzielimy na dwie części i rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym smalcu delikatnie podsmażamy z dwóch stron. Przekładamy do rondelka podlewamy wodą, dodajemy liście oraz ziele i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak